Hypnosetherapie

Hypnosetherapie:


Hypnose (uit het Grieks ὑπνος hupnos, slaap) is een kunstmatig opgewekte trance, waarin sprake is van verhoogde vatbaarheid voor suggesties.Tijdens hypnose blijven je hersenen actief werkzaam en je onderbewustzijn neemt de suggesties op die je gegeven worden door de hypnose-therapeut.

Eigenlijk kan je hypnose vergelijken met een vorm van "geconcentreerde aandacht".  Iedereen maakt dit bijna dagelijks mee. Denk maar eens aan het moment dat je zó in een boek of in een film verdiept was, dat je niet hoorde wat er rondom je gebeurde.Of aan een rit op de autostrade, waar je zó in gedachten verzonken was, dat je de afrit miste of dat je tot de vaststelling kwam dat je al een langere reisweg afgelegd had dan je dacht.

Hypnose is een zeer krachtige manier om af te slanken, slechte gewoonten af te leren, angsten en  fobieën voorgoed te laten verdwijnen en pijnen te verminderen. Het is een goede hulpmiddel tegen stress en slapeloosheid. 

Ook bij examenstress, onzekerheid (bijv. om te spreken voor een publiek), depressie, burn-out, traumabehandeling is hypnose een zeer doeltreffend hulpmiddel. Het helpt je ook jouw gevoel van zelfzekerheid en vertrouwen te versterken. hypnosetherapie.